Translate

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Bir Maden Faciası...

Resim Yeppudaa dan alıntı


Soma'da olan üzücü olayı hepiniz biliyorsunuzdur. Dünya üzerindeyseniz öğrenmiş olmanız gerek çünkü tüm tünya basınında yer verildi buna.

Gerçekten üzücü. 250 nin üzerinde insan....

Daha geçenlerde Koredeki gemi için üzülüyorduk. Orda da 281 ölü 23 kayıp var. Bütün dünya bu haberle çalkalanırken, daha etkileri bitmemişken bir olay daha olacağı hangimizin aklına gelirdi? Hemde bizim ülkemizde.

Allah kalanlara sabır versin demekten başka birde dua etmek geliyor elimizden. İnanın bir dakika bile sürmez.

Ben orada hayatını yitiren insanlardan çok ailelerini düşünüyorum. Bir çoğu babaydı. Yüzlerce çocuk kaldı belkide arkada. En çok ta yetim kalan çocuklara üzülüyorum şu an.

Sadece hüzün değil öfke de var. Basına öfkeliyim. Bunu kullanan insanlara.

Dün akşam izledim de haberleri, zaten olay yeteri kadar üzücü değilmiş gibi birde acıtasyon yapıyorlar. Muhabirlerin o hüzünlü hava vermeye çalışan sahte ses tonları... Zaten yasta olan aileleri iyice perişan etmiştir eminim.
Birde olay çıkartmış gençler. Bu da üzücü.

Kıyamet alameti derler toplu ölümler için. Evet kendi kıyametimizi hazırlıyoruz gibi görünüyor. İhmaller ve diğer şeyler. Aslında dünyamızın sonunu biz getiriyoruz.

Bu olan olay için suçlu aramayı bırakalım. Görevi bu olanlar bulacak ve cezalandıracaktır onları. Zaten böyle bir olayda en ufak ihmali olan insan artık yandı.

(Ah biraz kafiye olmuş ama görmezden gelin lütfen. Hüzünlüyken ister istemez oluyor.)

3 yorum:

  1. Allah yardımcıları olsun hepsinin.Gerçekten çok acı bir şey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa ve öz yazmışsın.
      Zaten böyle durumlarda en samimisi de o dur.

      Sil